0544 - 352235 | info@romeodelta.nl

Afbeelding 1

10 TIPS VOOR EEN SUCCESVOL BLOG!

  1. SCHRIJF UNIEKE CONTENT

Een goed blog bestaat uit unieke content. Het kost veel tijd en energie, maar schrijf originele stukken. Het is veel beter dan duplicatie content artikelen.  Je onderscheidt je en ook voor je zoekmachine resultaten zul je hiermee betere resultaten boeken.

2. LINK NAAR EERDERE BLOGS

De traffic naar je website wil je houden. De tweede tip is dan ook dat je met interne links verwijst naar eerdere blogs op je site. Een belangrijk detail hierbij dat je een goede ankertekst gebruikt. Je vergroot hiermee dus niet alleen je traffic maar ook de vindbaarheid van je site.

3. PROMOOT JE BLOG EN ZORG VOOR BACKLINKS

Voor een hoge ranking op Google is het een must om backlinks naar jouw website en andere blogs te krijgen. Hoe meer hoe beter! Kijk wel naar soortgelijke sites of blogs. Dus niet alleen het bloggen zelf is belangrijk maar ook het delen en earnen van links.

4. PLAATS JE BLOG OP JE EIGEN SITE

Plaats je blog op je eigen site. Dit is beter voor het aantrekken van links, publiciteit en aandacht. Het schept vertrouwen en helpt je naar een hogere ranking in Google.

5. NODIG GASTBLOGGERS UIT

Nodig gastbloggers uit. Om je waarde en bereik van je blog te vergroten is het een idee om gastbloggers uit te nodigen. Kans is groot dat de ander instemt wanneer je communiceert dat je zijn kennis waardeert en dit levert je niet alleen interessante blogposts op maar vaak ook een backlink. (tip 3) En wat is niet leuker dan het uitwisselen van gedachten en het uitbreiden van je netwerk.

6. HAAK IN OP TRENDING TOPICS OP TWITTER

Haak in op trending topics op Twitter. Hoe beter jij inspeelt op de vragen en interesses van jouw doelgroep, hoe groter de kans dat ze jou vinden.

7. KOESTER JE LEZERS

Je lezers van je blog hebben het gevoel dat je er voor ze bent. En zij zijn heel belangrijk voor jouw succes of falen. Reageer daarom regelmatig op hun vragen of problemen. Geef complimenten op hun betrokkenheid. Koester ze!

8. MAAK REAGEREN MAKKELIJK

Moedig lezers aan om te reageren op je blog en zorg ervoor dat dit simpel is. Als er vooraf tig handelingen verricht moeten worden voordat men pas kan reageren is super irritant en zal als een drempel werken voor de lezers.

9. VERSPREID JE INHOUD OP MEERDERE MANIEREN

Je hebt vaste lezers maar ook lezers die per ongeluk jouw blog lezen. Om deze laatste groep te binden zijn er een paar manieren : verstuur een e-mail nieuwsbrief, plaats je blog op je social media kanalen en bied een RSS-feed aan. Hou het simpel en overzichtelijk middels duidelijke knoppen.

10. GEBRUIK SOCIAL MEDIA

Plaats je blog op je social  media kanalen. Facebook, Twitter en andere social media kanalen zijn perfecte platforms hiervoor. Zij zorgen ervoor dat bezoekers naar je blog gaan. Post niet alleen nieuwe maar ook –interessante- oudere blogs en vraag je volgers over welke onderwerpen zij graag lezen. Ga de interactie aan! Dit zorgt weer voor meer traffic naar je site.

CONCLUSIE: HEB EEN LANGE ADEM

Bloggen is zaak van lange adem. Succesvol bloggen kost niet alleen veel energie en tijd maar onthoudt dat het erg leuk is om te doen en dat het naast complimenten en interactie ook echte klanten oplevert!

Begin vandaag nog met bloggen. Je zult zien dat het je een hoop voordelen oplevert!

Mocht je toch niet zo’n schrijver zijn of heb je nog een zetje nodig om te beginnen? Wij helpen je graag op weg!

 

Ons team

Het team van Romeo Delta bestaat uit een hechte, toegankelijke en enthousiaste groep communicatie- & mediaprofessionals. We beschikken over een krachtig netwerk van offline en online specialisten, die wij inventief en praktisch met elkaar verbinden.

Samen gaan we voor de hoogste resultaten bij onze klanten.

Contact